HTML

teodora

Utolsó kommentek

  • teodora: Akinek elveszett a blogja, és exportja sincs, az írjon az elveszett@freeblog.hu címre, küldje el a regisztrációnál használt emailcímét (ha nem emlékszik, akkor mondjuk a felhasználónevét) és az elv... (2015.07.30. 15:18) Ne írj a cimbe fura jeleket
  • Missred: Szia! Kérlek, tedd fel újra, mert eltűnt a data.hu-ról a file. :( (2014.08.21. 10:22) Ne írj a cimbe fura jeleket
  • lacexx: Köszönöm szépen! : ) (2014.08.21. 10:22) Ne írj a cimbe fura jeleket
  • teodora: @lacexx: data.hu/get/7183414/Fb2Wp.zip (2013.12.03. 13:15) Ne írj a cimbe fura jeleket
  • lacexx: Üdv! Üdv, Nem működik az exe letöltés link. Ha esetleg újra fel töltenéd megköszönném! Köszönöm (2013.12.03. 13:07) Ne írj a cimbe fura jeleket
  • Utolsó 20

Ne írj a cimbe fura jeleket

2013.04.01. 19:23 teodora

Mindennek van jó oldala, a freeblog (továbbiakban fb) immár 18 napja tartó leállásának pl. az, hogy végre kénytelen voltam összehozni a költözéshez szükségeseket, és kicsit beletanultam a regular expressionsbe, ami a korábbi szövegátírásos bénázások után nagy varázslat. :) Most leírom, mi mindent csináltam, ami senkit nem érdekel, de nekem emlékeztetőnek jó, meg talán akad benne mégis egy-két hasznos info. Néhány link:

  • Egy régebbi bejegyzés arról, hogy tehetjük kicsit jobbá a fb-os exportunkat blog.hu-ra hozván.***(lsd lent)
  • Egy régi wp-fb konverter, aminél már van jobb, de egyes részei, mint pl. a kommentelőnév-kitaláló, jól jönnek.
  • Fb to bloghu itt kell kérni az importot
  • Freeblog to wordpress konverter (Net 4.5 kell hozzá, vagyis XP-n nem fut*), ez a tuti. Köszönjük.
  • WP importer plugin saját WP-hez (wordpress.com-on gyárilag fenn van)
  • Wp to blogger konvertáló blogspotos import készítéséhez.
  • Regex tutorial kezdőknek angolul, még több info és egy rövid magyar leírás

(*ha csak az van, de .Net 4.0-val, írj)


 

GYORSÍTOTT VERZIÓ (a lenti 0. és 1. pont után!):

Freeblog-bloghu: ha a kategóriák és bejelentkezett kommentelők (mint pl. te) neveinek elvesztése nem ráz meg, küldd el a freeblogos exportoda ide. Ha mégis kell kategória meg név, akkor lásd 3-4. pont. Esetleg 7.

Freeblog-wordpress: ezzel konvertáld, majd import WP-be. (Import a dashborad/tools, vezérlőpult/eszközök alatt.) Még ez előtt a wp-s xml-t egy text editorban megnyitva az elején töltsük ki a régi blog címével meg az emaillel (base_site részek és authors listnél) Ha titkos volt a profiloldalad, nem lesz a neved a kommentjeidnél, csak ha átírod a profilszámodról, 3. pont. C'est la vie.

Freeblog-(wp)-blogspot: nincs gyors verzió, de meg lehet csinálni, lásd fent. Konvertáld wp-re, importáld be egy wp-be (wp.com-on ingyen), exportáld ki, majd azt konvertáld bs-ra (6. link és 18.pont), és azt húzd be majd.


 

Részletek

0. Exportálás előtt ürítsük ki a freeblogon a kukát, töröljünk végleg minden spamet és a fölösleges piszkozatokat. Ha valamelyik kelleni fog még, azt szerintem dátumozzuk előre (2016-ra mittomén), hogy elkülönüljenek, ugyanis publikált állapotban fognak lementődni! (Látszani fognak az új blogon.)

1. Freeblogadmin/vezérlőpult/hasznos holmik/blogexport - exportáljuk a blogunk. Ezt máskor is érdemes. Bármit csinálunk, mindenről, minden lépésnél legyen egy backup. Ha nem érted, mit csinálsz, ne csinálj semmit!!!

2. Ha wp.comra vagy blogspotra megyünk, akkor a képek maradnak az eredeti helyükön (nem lehet áthúzni, csak egyesével), már ameddig ott lesznek, ugye. Nyilván ne töröljük le a blogunk, de lezárhatjuk titkosra.

Ha saját WP-t csinálunk, akkor a saját tárhelyünkre felmásolhatjuk a képeket, miután az eredeti elrendezésben lementettük őket (fb intézőből vagy webről). Nekem ilyen gondom nincs, mert már az elejétől fogva mindet letároltam elővigyázatosságból. 7000 bejegyzés körül ez azért nem mindegy... Ez esetben az exportban (eredetiben vagy konvertáltban) át kell írnunk a képek elérési címét.

off: A képeink (és weboldalaink) eredeti elrendezésben való lementésére macen még a Sitesucker is jó. 

3. Ha Wp-re konvertálunk, nincs gond*, de a bloghunak küldendő, eredeti FB exportban levő, belépett (fb-os regisztrált) hozzászólók nevei nem lesznek meg, mert ezek nevei helyén csak a profiljuk száma látszik, lásd első link.. A második linken levő programmal kiszívhatjuk, vagy az elsőn leírt módon kikereshetjük a neveket, amiket a comments.xml fileban csereberélhetünk ki, pl.

<author isAuthenticated="true">12345</author> arra, hogy <author>aneveneki</author>

Ehhez olyan texteditor kell, ami nem nyúl bele formázásokba, pl. textedit (osx), notepad2 (win) stb. Nem Word! Utána az export zipben felülírni a fájlt.

*ja, de van! A nem publikus profillal rendelkezők neve nem jön át, ha mi ilyenek vagyunk, legalább magunkat editáljuk be! Pl. wordpress-es xml esetén: a wp:comment_author tagek közé, a profilunkat jelző szám helyére a nevünkkel.

4. Bloghun nincsenek kategóriák, így akinek minden abba volt rendezve, az konvertálja át címkékké az entries.xml-ban. A kategóriák kódszámát a fb exportfile categories.xml-jéből fejthetjük ki, majd annak alapján az egyes kategóriák helyén, pl.:

<category export:iskey="true">12345</category>

legyen mindenhol vmi olyan (search/replace all), hogy

<enyim:tag>címkeneve</enyim:tag>

5. Apróság, de engem bosszantott, hogy a wordpress konvertben a válaszkommentek visszalinkjének kódja is bennemaradt, vmi olyasmi, hogy [csiga](#123456): kedves csiga... Mivel minden szám más, ehhez kellett regex, ahhoz pedig BBEditet használtam (osx), minden kód erre fog vontakozni, más programnál eltérhet!

ezeket: \]\(\#.*\) cseréltem ki arra, hogy \]

Ha a szuper mra-WP-konverter lefutott, a kész xml elején töltsük ki az emailünk, és a régi vagy új site címét a megfelelő helyen, az elején. (Ha a régi képekre mutatunk majd akkor a régi címet, ha az újra, akkor az újat, ez ahhoz kell, hogy az olyan képek, amiknél csak img src="/files/kép.jpg" van, meglegyen a gyökér címe.)

6. Aztán nekem még személy szerint azzal is gondom támadt (speciális eset), hogy külön volt excerpt és separator a postokban, és sosem tudatosult bennem, hogy míg az utóbbi egy bevezető, ami megvan a szöveg elején is, és külön is, az első viszont egy kivonat, az nem a poszt része, csak én erőltettem bele sablonilag, így ennek a szövege most külön tagben volt, ráadásul a bejegyzések után. (Azért használtam ezt egyébként, mert csak így lehetett lerövidíteni az rss feed tartalmát.) Ezt kellett visszatennem a poszt elejére tagok nélkül. Az eredeti fb entries.xml-ben így nézett ki (1. sor), és erre cseréltem (2. sor):

<description>(.*)</description><enyim:excerpt>(.*)</enyim:excerpt> <description>\2\1</description>

(BBEdit keresőjével, ilyenkor be kell pipálni, hogy grep, majd replace all.)

Nem emlékszem biztosan, de mintha a bloghu betenné az elejére az excerptet, így akinek az a szövegrész már ott volt amúgy is (separator eset, vagy másolás), az akkor duplán lesz.

7. Visszalinkek, vagyis az adott blog korábbi bejegyzéseire mutató linkek a szövegben (entries.xml) korrigálandók az új címükre, amennyiben ez lehetséges. Ha a permalink struktúránkat meg tudjuk őrizni, akkor elég a blog urlt kicserélni. Vigyázat, ez csak a linkeket érintse, tehát az a href.. kezdetű blogom.freeblog.hu/archives/ legyen ujblogom.wordpress.com/ vagy valami (a képek - ha a régi helyen maradnak - nem!). Mivel ezek a régi linkek (ha bezárjuk vagy átirányítjuk a régi oldalt!) nem lesznek meg, így a blog.hu-n is csinálhatunk effélét, de mivel ott eltérőek a permalinkek, ezeknek egy igen nagy része nem fog működni. Erről majd később sírok.

8. Képek még... 

fb-bloghu: itt áthúzzák a képeket, ahogy volt, de a thumbnailes, felugró képek úgy maradnak, hogy voltak régen, miszerint egy link mutat a nagyképre (ez meglesz), de egy fb-generálta thumbnail marad a pici kép, ami látszik.

<a title="melon bar" href="/files/2013/melonbar.jpg" rel="group31938768" class="blossom-thumbnail"><img title="melon bar" alt="melon bar" src="http://admin.freeblog.hu/system/thumbnail?url=http://asiafan.hu/files/2013/melonbar.jpg" /></a>

Na, most ez ugye, addig fog látszani, amíg megvan a freeblog ill. amíg működik a freeblogon a thumbnail-szerver, ami normál üzem mellett is már többször megadta magát. Ez egy sokszáz vagy sokezer képes blogon szerintem nagy rizikó, de ki-ki döntse el, meg aztán ki tudja, mi lesz itt x év múlva. A magam részéről az admin system thumb részt átcseréltem az eredeti kép címére, és hozzáadtam, hogy width="200". Tudom, igénytelen, deprecated tag, és így beletölti a nagyot, de mivel nem sok ilyen volt, egyelőre így van. Még szebb megoldás, ha valaki a thumbok helyére az eredeti képek egy thumb méretű verzióját feltölti a freeblogra (pl. tn_kepem.jpg) stb, zipet is lehet, nem muszáj egyesével, és azokra hivatkozik, és akkor azok fognak importáláskor átjönni. Vagy ha saját domainünk van, akkor oda is feltehetjük az új tn_képeket, és mindjárt jobb. A thumbok lezoomoltra cseréjéhez elég egy search-replace:

img src="http://admin.freeblog.hu/system/thumbnail?url=http://asiafan.hu/files/
új szöveg:
img width="200" src="http://asiafan.hu/files/

Ha viszont töltünk fel thumbnaileket (kisképet) akkor már kell regex, mivel a files után jön még a dátum, feltéve, hogy évekbe, hónapokba rendeztük-e a fájlokat. Ha csak évekbe, akkor persze átcserélgethetjük évenként

img src="http://admin.freeblog.hu/system/thumbnail?url=http://asiafan.hu/files/2011/
img src="http://asiafan.hu/files/2011/tn_

Ne feledkezzünk meg saját WP esetén a képek folderéről se, oda töltsük a régieket, ahova a link mutat. Ezután használhatjuk az újakhoz a gyárilag ajánlott upload directoryt, vagy ha ragaszkodunk a régihez (pl. /files), akkor erre kell átcserélődnünk, ami alapból már nem lehetséges, csak így.

Megj.: bloghu esetén ahol a kódban kacsacsőr, perjel helyett hülye krix-kraxok vannak, ott hagyjuk olyan formátumban a dolgokat, különben morcosak lesznek. Pl.thumbnail link. WP-nél viszont, ha meghagyjuk ilyen linkelősre a thumbos képeket, akkor a Simple Lightbox pluginnal újra szép, felugrálós lehet majd.

9. audio, videók

Ha vki használta régen a fb saját videó és audiolejátszóját, akkor lesz neki pár olyanja is az entries.xmlben, hogy

blossomAudioContainer és blossomVideoContainer 

esetleg keressen rá, és gondolja át, mit akar a helyén. Alapból nem lesz ott semmi.

10. gravatar

Sok helyen működnek a gravatarok, így, mivel a régi profilképünknek lőttek, ha ki akarjuk emelni magunk, legyen megadva a kommenteknél emailcímünk. Ez pl. wordpressnél mutat jól. Itt ugye, azért nem lesz meg az emailünk, mert a belépetteknek ez a rész nincs kitöltve. Keressük meg az alanti szakaszokat, és csere:

<wp:comment_author>nevem</wp:comment_author> <wp:comment_author_email />

<wp:comment_author>nevem</wp:comment_author> <wp:comment_author_email>emailem beírom</wp:comment_author_email>

11. mindenfélék áthozása

meta robots, google analytics kód, reklámok, favicon, blogroll, linkek, dobozok tartalma

12. Saját-WP beállítása

rss summary vagy full, upload dir, permalink formátum, category base (fb-on categories és tags volt) stb.

13. Facebook like button, megaszívás

Ha meg akarjuk őrizni a korábbi facebook likejainkat a posztjainknál, akkor készüljünk fel a legrosszabbra. Napokig hunyorogva editálás vagy elvesznek. Ugyanis ezek urlhez kötődnek, és ráadásul case sensitive is a rohadék. Így csak nagyon elszántaknál van rá mód, akiknek eddig is saját domaincímük volt, és lesz WP-n.

14. Permalinkek

Abból a címből, hogy Kim Ki-duk filmek @ Toldimozi fb-on az lesz, hogy Kim_Ki-duk_filmek__Toldimozi. (Bloghun olyasmi lesz, hogy kim_ki_duk_filmek_toldimozi_432352, a hülye sorszámot, ha van, nem lehet átírni, és dupla aláhúzás se megy, úgyhogy ők felejtsék is el a témát.) WP-n gyárilag az lenne, hogy kim-ki-duk-filmek... Ami nem baj egyébként, a google szereti a kötőjelet, és a kisbetűvel is kevesebb a gond.

Aki saját WP-t csinál, és meg akarja hagyni a régi címeket úgy, ahogy voltak (like-ok vagy redirect miatt), az a következőket teheti. A mr-a-féle WP konvertben a post_name tagek közt a fenti cím példája most úgy lenne, hogy Kim-Ki-duk-filmek-@-Toldimozi, vagyis itt megvan minden ékezet, szirszar, csak éppen kötőjelekkel.

BBedit grep bepipa, find, replace all, addig ismételni mind, amíg nem talál többet. Biztos van szebb kód, írd meg! Elvileg a WP maga is elintézi az írásjelek és ékezetek problematikáát, de a kötőjelekkel dolgozni kell.

Az olyanok helyére, mint ?.,:!@& stb. kerüljön semmi. Az ékezetesek helyére pedig anélküli, de nagyhoz nagy! pl:

<wp:post_name>([^<^>]*)É([^<^>]*)</wp:post_name>
<wp:post_name>\1E\2</wp:post_name>

<wp:post_name>([^<^>]*)\?([^<^>]*)</wp:post_name>
<wp:post_name>\1\2</wp:post_name>

Amelyik regex jel, az elé backslash kell fent, pl. \. \?. Ellenőrizzük az eredményt, nagyon el lehet itt szúrni. :) Végül pedig a kötőjelekből váljék aláhúzás:

<wp:post_name>([^<^>]*)-([^<^>]*)</wp:post_name> <wp:post_name>\1_\2</wp:post_name>

Na, és akkor innentől szívunk, ugyanis semmilyen program nem tudjai megmondani, hogy a néhai kötőjelek közül melyik volt space és melyik volt ténylegesen kötőjel, ami a fb-os címekben meg szokott maradni. (Ill. biztos lehetne olyat írni, ami a címekből kiolvassa, de az nekem már sok.) Pl., ha lemezkritikát írtunk, az lehet, hogy Előadó - Négyesalbum volt, azaz Eloado_-_Negyesalbum, de most Eloadlo___Negyesalbum lett. Ha ez jellemző, akkor a három alávonást átcserélhetjük a fenti mód arra, hogy:  _-_ De pl. neveknél, hogy Kim Ki-duk, 28-án, Gellért-hegy, A-ha már egyesével kell végignézni. Praktikus, ha rákeresünk az eredeti posztcímekben hol volt kötőjel. A fenti első sor kóddal, csak a tagok title, és középen -. Az újabb posztok pedig a gyári ilyen-kisbetus-kotojeles urlt kapják, de az nem baj. Aki csak szép átirányítást szeretne, az itt már megállhat.

Akinek sajátdomainje és like gombja van, az még ezután is szív, ugyanis a WP importer ezeket ugyan már beteszi permalinknek, ha úgy adtuk meg ez utóbbit a beállításoknál, hogy

 /archives/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/

de csakazértis kisbetűssé fogja konvertálni, amivel elúsznak a lájkok. A nagybetűk megtartásához még import előtt át kell hekkelni a formatting.php-t a wp-ben, majd utána visszatehetjük az eredetit, és megmaradnak (egészen a következő importig vagy a bej. szerkesztéséig, hacsak nem tesszük vissza a hekkelt fájlt addig, én ott tartom mindkettőt, és átnevezgetem on demand. Egyszer még sírni fogok.). 

Nekem mindenesetre végül sikerült a dolog, és látszanak a lájkjaim a régi címeken, minden ugyanott. :) 

Ettől függetlenül még WP-n is gondot okozhat, hogy a régiekkel ellentétben a cím-ből készült url-darabnak (pl. Ma_ezt_ettem) egyedinek kell lenni a site-on, így az ismételtek -2 -3 toldást kapnak. Ha duplikációnk van, válasszuk ki a fontosabbat számozás nélkülire, és írjuk át a permalinkjét, miután a másikat átneveztük, hogy felszabaduljon ez a "slug". A WP megjegyzi a régit, és továbbítja a régiről is az újra, így ezzel is trükközgethetünk. Az old_slug (régi cím) már nem kell egyedi legyen, mivel az egyes posztokhoz tartoznak csak, így a wp-ben, vagy végső esetben az adatbázisban is módosíthatók.

[update] További probléma, hogy amit fentebb írtam, csak 2006. május 29-től igaz! A korábbi posztok esetén a Freeblog a címből (urlből) még az ékezetes betűket is kivágta. Egy újabban felfedezett anomália pedig: kb. 2011. aug.28. - okt.9. között bennemaradtak az ékezetes betűk is a webcímekben! (mármint ékezetestül..)

15. Redirect

A sok igénytelen félbehagyott és bezárt (ne is találjuk meg az újat!) blog helyett irányítsuk át őket az újra. Ehhez egy meta tagot tudunk használni, a fb-on a Sablonok/sablonok alatti hét fősablon mindegyikéből másoljuk ki, és mentsük le a tartalmát, just in case. Ezután, és csak akkor, ha átvittük a régi posztokat is, töröljük ki a body és head tagek közti részt, majd a headbe

<head>ide</head>

tegyük be ezt:

<meta http-equiv="Refresh" content="0; url=http://uj.cimem.hu/" />

Akinek pedig tényleg megmaradt a permalink struktúrája, és csak a fő blogcím tér el (ritka eset wp-n), az átirányítgathat posztonként is, ez esetben a bejegyzéssablonnál így:

Ez elvileg WP és wp.com esetén kis/nagybetűktől függetlenül is odatalál.

Egyszerűbb, egyedi átirányításokat beírhatunk a gyökérben levő .htaccess file-ba is (már amennyiben saját domainünk van, azon belül értendő!). Pl.:

Redirect 301 /regipage/ http://domainem.hu/ujpage/

(ha nincs like gomb bajunk, vagyis nem kell a régi címen lennünk, és elég egy átirányítás az újra) alternatívaként olyat is lehet, hogy meghagyjuk-a-kotojeles post_name-eket, és csinálunk mindhez, ha régi, egy alahuzasos_old_slug nevet, így a régi címek átugranak az új formátumra, és nem kell már hekkelgetni. Ugyanezt még szebb, ha a htaccessbe vagy ilyesmibe írjuk, hogy minden beérkező Izé_mizé címet küldjön át ize-mizere. Ha valaki tudja, hogyan, írja meg!

16. WP Pluginok, bővítmények, amiket kipróbáltam:

Akismet (spam ellen), Categories to Tags Converter Importer, Custom Post Limits (hány poszt legyen a főoldalon vs. más oldalakon), Evermore (exerpt, more helyett megadhatjuk, hány bekezdést mutasson a főoldali posztokból), Find duplicats (dupla bejegyzések megtalálása, nálam volt pár), Google Analytics for Wordpress, mb.miniAudioPlayer, RSS Image Feed (képet tesz az rss feedbe, ahol nem lenne), Simple Lightbox (felugró képek, ahogy régen volt, feltéve, hogy a thumbok alatt link van a nagyra), WP Facebook Like. Contact form 7, WP Social Login, Evermore, Link Manager stb. Plusz a fentiek.. Wordpress Backup to Dropbox királyság! 

A további anomáliák és hiányzó fájlok megtalására hasznos valami 404 hiba logolót is beüzemelni.

17. most megint megfájdult a nyakam, és nem látok semmit. Ja, és zéró felelősséget vállalok a fentiekért.

.... 

[update]

18. Ha nem eszi meg a freeblog-ból készült wordpress filet a blogspot konverter, akkor előbb importáljuk be egy átmeneti wp.com blogba (legyen privát, majd töröljük le), és onnan exportáljuk ki, úgy könnyebben viszi. Még így is csak max. 1 megás lehet a fájlunk, ezért lehet, hogy fel kell darabolnunk. Ez esetben csak a bejegyzésekhez nyúljunk, pl. másoljuk le a fájlt, és az elsőből töröljünk ki x bejegyzést, a másikból meg a maradékot. A bejegyzések (hozzátartozó kommentekkel) egy-egy item és /item tagek között vannak. Ami az első item előtt és az utolsó /item mögött van, az legyen benne mindkét darabban.

[update] 19... Még egy problémára akadtam: a címnélküli posztok cím és postname nélkülivé válnak, ami gondot okozhat a permalinkeknél. Az ilyenek a freeblogon automatice a guid számát kapták meg címnek, ami a WP-konverziónál elvész, ezt az eredeti entries.xml editálásával előzhetjük meg. Find-replace:

notitlebaj.jpg

20. Ezen kívül még arra a jelenségre érdemes figyelni, hogy több éve kitörölt, a kukából is kidobott, nem létező posztok ill. piszkozatok tucatjai publikált állapotban megtalálhatóak lehetnek az exportunkban valami "csoda" folytán..:/


 

*** mivel a fenti link már nem elérhető, leírom:

Vegyük ki az export zipből az entries és comments xml-t, editáljuk vmi primitív texteditorral (notepad2?), ami nem nyúl bele formázásilag, de tud search and replacelni. Megadott karaktersort kicserélni másra mindenhol. Az új verziót csomagoljuk a régi helyére, és ezt küldjük el. De ezt csak az csinálja, aki tudja, mit csinál, a többiek ne is olvassanak tovább.

A bloghun nincsenek kategóriák, így ezek mind elvesznek, és ha fontosak voltak, akkor előbb csináljunk belőlük címkét. A categories.xml-ben találjuk, hogy hányas számú kategóriának mi a neve, ez alapján cseréljünk ki minden olyan sort az entries.xml-ben, hogy 

<category export:iskey=”true”>12345</category> arra, hogy <enyim:tag>címke</enyim:tag>

(a megfelelő számú kat. nevét írva a címke helyére), replace all.

bejelentkezett kommentezők neveit sem tudják áthozni, mind névtelen_1234 lesz.. A neveket a WP-konvertelő program is össze tudja szívni egy file-ba, vagy egyesével kell kikeresnünk, hogy a comments.xml-ben szereplő 

<author isAuthenticated=”true”>37621</author> az kicsoda, úgy, hogy a profilját megnézzük szám alapján a http://admin.freeblog.hu/profile/37621/ címen. Ezután cseréljük ki az előbbi sort arra, hogy <author>teodora</author> vagy épp, aki.

Elég macerás, de legalább saját magunkat érdemes beletenni!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teodora.blog.hu/api/trackback/id/tr525185740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lobo · http://olvasonaplo.net 2013.04.02. 11:46:41

Még a blogexport előtt érdemes kiüríteni a freeblog trash-t, meg piszkozatokat, és a spam kommenteket is. Mert szépen bekerül az exportba.

teodora 2013.04.02. 12:13:32

@Lobo: tényleg, köszi!

Kbk 2013.04.04. 20:57:05

Ez isteni! Végigolvastam, de csak azért, hogy időnként megörülhessek egy-két, régebben már valahol látott szónak. Végül pedig levontam a következtetést: aki nem minimum akadémikusa az informatikának, az baszhatja a blogját és az elmúlthatévét, mert megy a blogja a levesbe. Elég valószínűnek találom, hogy 1117 posztot nem fogok egyesével átmásolni a blogspotra:( Rohadtéletmárdetényleg.

teodora 2013.04.04. 21:00:26

@Kbk: azért ezt így nem mondanám. Az exportot behúzzák a bloghusok, és már kész is vagy, csak nem lesz tökéletes. A WP-konverzió is működik.
Csak nekem voltak extra igényeim. :)

Kbk 2013.04.05. 00:19:27

De én bloggeres lettem

teodora 2013.04.05. 00:21:24

wordpresst lehet blogspotra konvertálni, fent a link

lacexx · http://www.kardiweb.org/ 2013.12.03. 13:07:35

Üdv!

Üdv,

Nem működik az exe letöltés link. Ha esetleg újra fel töltenéd megköszönném! Köszönöm

Missred 2014.08.21. 10:22:35

Szia!

Kérlek, tedd fel újra, mert eltűnt a data.hu-ról a file. :(

teodora 2015.07.30. 15:18:02

Akinek elveszett a blogja, és exportja sincs, az írjon az elveszett@freeblog.hu címre,
küldje el a regisztrációnál használt emailcímét (ha nem emlékszik, akkor mondjuk a felhasználónevét)
és az elveszett blog(ok) URL-jét. Cserébe előbb vagy utóbb megkapja a bejegyzéseit egy zipben, kommentek és képek nélkül. (2015. márc.i info)
süti beállítások módosítása